Peruutuspeilihallitus ja kyberturvallisuus

 

Muistan kun parikymmentä vuotta sitten seminaarissa esitettiin, kuinka paljon parempi ja halvempi on ohjelmisto, joka tekee suosituksia yhtiön kehittämiseksi kuin hallitus, joka yrittää viisastella kuukausiraportin pohjalta parannusehdotuksia. On varmasti turhauttavaa yrityksen johdollekin kuunnella itsestään selvyyksiä hallituksen jäseniltä, joiden osaaminen on 80-luvulta. Silloin tulevaisuus oli vain menneisyyden jatke.

 

Nykyisin kilpailutilanne ja asiakkaiden odotukset ovat muuttuneet rajusti. Born Global-, sinkku- ja dinkku-asiakkaat sekä disruptiiviset liiketoimintamallit tulevat järisyttämään perinteisiä yhtiöitä.

 

Ehkä suurin uhka ja mahdollisuus liittyy tietoon. Big Data, tietomurrot, identiteettivarkaudet ja somessa tapahtuvat kilpailijoiden systemaattiset mollaamiset. Esimerkiksi leivänpaahdin, jota hyödyntämällä voidaan murtautua verkkoon. Robotit alkavat kirjoitella palstoille yhtiön toimintaa haukkuvia viestejä miljoonakaupalla.

 

Usein näkee hallituksen vähättelevän em. asioita. Kuitataan vain, että eihän hallitus voi näistä asioista olla perillä - sitä varten meillä on tietohallintopäällikkö. Ei tosin tiedetä, mitä hän on tehnyt asian hyväksi. Tässä ei taida hallituksen huolellisuusvelvoite täyttyä. Perinteinen ohje on, että jos hallituksella on edessään asia, jota se ei ymmärrä, pitää saada aina ulkopuolinen näkemys asiaan.

 

Niin tuhoisia kuin tietoturvan, tai laajemmin kyberturvallisuuden uhat ovatkin, pitää muistaa, että se tuo myös mahtavan kilpailuedun oikein hyödynnettynä. Säästämme valtavasti kun meille ei pystytä murtautumaan fyysisesti eikä digitaalisesti. Tuotteemme ovat ehdottoman turvallisia, eikä meille ole koskaan murtauduttu identiteetin varkaudella.

 

Toivottavasti hallitusherrat heräävät ja hallituksiin saadaan myös näiden asioiden ymmärrystä.

 

Timo Tiihonen

Propentus Oy

Hallituksen puheenjohtaja

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Katse tietoliikenneverkkojen kyberuhkiin – miten voimme suojautua?

June 4, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

CYBER SECURITY EXECUTIVE

PARTNERSHIPS

Tuija Taivainen
+358 40 530 1351
tuija.taivainen@bignordic.com

VENUE: KATTILAHALLI,

Sörnäisten rantatie 22,

00101 Helsinki​, Finland

INTERNATIONAL PARTICIPANTS & ACCREDITATION

customercare@bignordic.com

Business Insight Group

Kalevankatu 31, 00100 Helsinki
www.bignordic.com

Subscribe to our newsletter and we'll inform you about upcoming B2B conferences most suitable for your profession and interests.
 

All new subscribers will receive a 15% discount voucher that can be used for participation tickets!

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • White Vimeo Icon
CYBER SECURITY