top of page

Identiteettivaras voi viedä koko yrityksen hallinnan


Yrityksen identiteettivarkaus voi tapahtuessaan haitata vakavasti yrityksen liiketoimintaa, tai jopa kaataa koko yrityksen. Rikolliset ovat entistä ovelampia hyökkäyksissään. Suomessa yritystiedot ovat julkisia: laskutus- ja sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot, päättäjätiedot sekä y-tunnukset ovat vapaasti kaikkien – valitettavasti myös rikollisten – nähtävissä. Lisäksi yritysten tietoturva-asioissa on puutteita sekä softa- että varsinkin henkilöosaamisen tasolla.

Avointen tietojen hyväksikäytön lisäksi kyberuhkien mahdollisuus kasvaa

Yritysten identiteettivarkauksia tapahtuu lähinnä kahta eri reittiä pitkin, avoimia yritystietoja ja/tai kyberturvallisuuden aukkoja hyödyntämällä. Avointen yritystietojen väärinkäytöllä haitataan usein pitkäjänteisesti yrityksen liiketoimintaa. Yrityksen tietoja voidaan hyväksikäyttää mm. tilaamalla tavaraa ja ohjaamalla lasku yritykselle. Rikollinen voi esiintyä yrityksen päättäjänä, muuttaa yritystietoja erilaisiin hallinnon rekistereihin ja ohjata alv-palautuksia väärille tileille.

Myös kyberturvallisuuden rajamailla on osaavan hakkerin valitettavan helppoa kalastella yrityksen hallinta itselleen. Palvelimille tehdään tietomurtoja, yritysten johtajien ja työntekijöiden käyttäjätunnuksia urkitaan, sähköpostiviestejä varastetaan ja niitä käyttämällä tehdään petoksia. Sähköpostien kautta päästään selville yrityksen rahaliikenteestä ja sen hoitajista ja lähetetään heille maksutoimeksiantoja yrityksen toimitusjohtajan nimissä. Tottumaton ja tietämätön työntekijä voi erehdyksessä siirtää suuriakin summia yrityksen tileiltä rikollisille.

Yrittäjän kannattaa turvata myös oma identiteettinsä

Identiteettivarkauksia ja henkilötietoihin kohdistuvia väärinkäyttöjä tapahtuu Suomessa vuosittain jo enemmän kuin asuntomurtoja. Yrittäjien omat henkilötiedot eivät suinkaan ole turvassa identiteettivarkailta. Yrittäjälle omien henkilötietojen varkaus saattaa olla hyvinkin kohtalokas. Koska pienyrittäjä vastaa usein yrityksensä toiminnasta omalla henkilökohtaisella omaisuudellaan, henkilötietovarkaus voi tapahtuessaan haitata vakavasti myös oman yrityksen liiketoimintaa tai jopa kaataa koko yrityksen. Katso videolta Mian tarina.

mySafety turvaa sekä yrityksen ja nyt myös yrittäjän oman identiteetin

Yrityksen on mahdollista hankkia Yrityksen identiteettivakuutus, joka suojaa ennaltaehkäisevästi yritystä identiteettivarkauksilta ja korvaa myös tapahtuneiden identiteettivarkauksien aiheuttamia taloudellisia tappioita. Vakuutus on Suomessa ainutlaatuinen ja saatavilla vain mySafetylta.

Yrittäjälle suosittelemme aina myös henkilökohtaisen identiteettivakuutuksen hankkimista. mySafetyn Yrittäjän identiteettivakuutus on saatavissa sekä yrittäjälle, että myös yrityksen hallituksen jäsenille ja työntekijöille edullisella pakettihinnoittelulla.

Tutustu yritysvakuutuksiimme ja ota yhteyttä yrityspalveluumme, vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page