Tietosuoja – organisaation työväline ja menestystekijä

September 8, 2017

 

Asiakkaamme työskentelevät parhaillaan tietosuojan kehityshankkeiden parissa, että tietosuojakäytännöt, -asiakirjat ja tietojärjestelmät olisivat 25.5.2018 mennessä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen edellyttämällä vaatimustasolla.

 

Kehitystyön edellyttämät nykytilakartoitukset tietojärjestelmien ja tietovirtojen sekä henkilötietojen käsittelyn asetelmien selvittämiseksi edellyttävät johdon ja vastuuhenkilöiden sitoutumista projektiin.

 

Kokemuksesta lisäarvoa


Tietosuojaprojekteissa KPMG:n tietosuojajuristit ohjaavat ja tehostavat selvitystyötä muun muassa tietotilinpäätöksen laatimiseksi sekä neuvovat henkilötietojen käsittelyn asetelmien tunnistamisessa. Osaamistamme hyödynnetään myös kehitystyön haasteita ratkaistaessa. Kokeneiden tietosuojajuristien merkitys korostuu suunniteltaessa tietosuojahallintoa ja laadittaessa esimerkiksi rekisteri- ja tietosuojaselosteita, tietosuojapolitiikkoja tai henkilötietojen käsittelyä koskevia sopimuksia. Kehitystyötä tehdään aina asiakkaan ja KPMG:n asiantuntijoiden yhteistyönä.

 

"Tuloksekkaan tietosuojan kehitystyön myötä organisaatiolle muodostuu kattava näkemys toimintamalleistaan ja tietohallintonsa tilasta."

 

Compliance-vaatimuksesta organisaation kilpailutekijäksi


Tuloksekkaan tietosuojan kehitystyön myötä organisaatiolle muodostuu kattava näkemys toimintamalleistaan ja tietohallintonsa tilasta. Kehitystyön tavoitteena on muodostaa organisaatioon sen tarpeita ja liiketoimintaa vastaavat toimintamallit ja käytännöt, jotka täyttävät sisäänrakennetun ja oletusarvoisen tietosuojan (privacy by design and default) vaatimukset sekä tukevat tietosuojavelvoitteiden huomioon ottamista päivittäisessä toiminnassa osoitusvelvollisuuden mukaisesti.

 

"Tietosuoja-aiheiden noustua yleiseen tietoisuuteen myös työelämän tietosuojaa ja sähköistä viestintää koskevat säännökset herättävät kysymyksiä."

 

Digitaaliset palvelut ja liiketoimintamallit yleistyvät


Palvelujen ja toimintamallien digitalisoituminen sekä esimerkiksi BigData-, eHealth- ja IoT-liiketoimintamallien yleistyminen edellyttävät yleisesti rekisteröityjen henkilöiden yksityisyyden ja tietosuojan huomioon ottamista palvelujen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tietosuoja-aiheiden noustua yleiseen tietoisuuteen myös työelämän tietosuojaa ja sähköistä viestintää koskevat säännökset herättävät kysymyksiä, ja muun muassa ICT-palvelusopimusten neuvottelun ja laatimisen yhteydessä osapuolet ymmärtävät kiinnittää huomiota myös tietosuojavaatimuksiin.

 

Tietosuojan ja rekisteröityjen oikeuksien ollessa erityisen huomion kohteena tietosuoja-asetuksen laatuvaatimukset täyttävä organisaatio on kiinnostava ja luotettu kumppani.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Katse tietoliikenneverkkojen kyberuhkiin – miten voimme suojautua?

June 4, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

CYBER SECURITY EXECUTIVE

PARTNERSHIPS

Tuija Taivainen
+358 40 530 1351
tuija.taivainen@bignordic.com

VENUE: KATTILAHALLI,

Sörnäisten rantatie 22,

00101 Helsinki​, Finland

INTERNATIONAL PARTICIPANTS & ACCREDITATION

customercare@bignordic.com

Business Insight Group

Kalevankatu 31, 00100 Helsinki
www.bignordic.com

Subscribe to our newsletter and we'll inform you about upcoming B2B conferences most suitable for your profession and interests.
 

All new subscribers will receive a 15% discount voucher that can be used for participation tickets!

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • White Vimeo Icon
CYBER SECURITY